Share Button

Brez naslovaKo sem v nedeljo zjutraj vstala in odstrla okna, mi je dobro jutro zaželelo zimsko vreme. Kljub nekaterim skominam, da bi se pokrila nazaj čez glavo in počakala sonce, je zmagala kraška trma v meni. Prešinilo me je, da bo vsakdo danes na startu že zmagovalec. Tako smo v nedeljo, 24.3.2013, z Malim kraškim maratonom uradno začeli tekaško sezono. Po prevzemu štartnih številk smo si izborili mesto v dvorani, kjer smo lahko odložili vse pritikline in prebrskali darilno vrečko.

Letos so nam podarili majčko (»švic majc« ni nikoli preveč) in trak za pripenjanje štartnih številk (fantastičen nadomestek za kovinske sponke). Nato smo se pridružili skupinskemu ogrevanju, ki je bilo še kako potrebno, in se razporedili v štartne bokse. Po štartnem strelu sem se počutila prav osvobojeno-končno sem smela začeti svojo prvo tekaško preizkušnjo v tem letu! Ves čas sva z bratom tekla skupaj in drug drugega bodrila, ko je kdo izmed naju imel »krizo« in bi se najraje usedel na travo ter počakal, da ga pometejo skupaj z ovitki gelov in lončkov. Seveda pa bi bilo vse še težje, če ne bi bilo vztrajnih navijačev ter godbe in okrepčevalnic. Kljub temu, da je celotna trasa zelo razgibana, pa je bilo najhuje zadnje tri kilometre, ki sta jih zaznamovala ledeno pršenje in veter v prsi. Vendar na koncu nisem mogla, nisem smela in nisem niti hotela odnehati ter dosegla cilj. Organizatorji so tako v skoraj nemogočih razmerah opravili odlično delo in zagotovili, da smo vsi tekmovalci uspešno prečkali ciljno črto. Na polmaratonu sta slavila Anton Kosmač (1.09.36) in Ana Rugelj (1.27.15), na 8-kilometrski preizkušnji pa sta 1. mesto osvojila Urban Jereb (26.41) in Lucija Krkoč (30.29). Seveda pa moramo posebej pohvaliti še Nejca Lokarja iz Lokavca, ki je zmagal v svoji kategoriji. Na koncu smo se seveda še pokrepčali z zasluženo okusno joto in se vsi zadovoljni odpeljali domov.

13. ponovitev MKM-ja je nedvomno uspela, saj je Sežano zapustilo več kot 2500 tekačev s prijetnimi vtisi, čeprav z mokrim copati.

Nežka Kavčič

Nazaj na novice