Share Button

slika skupna2

Pretekli vikend je bil za vse navdušene tekače gotovo eden najpomembnejših, saj je v nedeljo, 27.10.2013 v Ljubljani potekal 18. Ljubljanski maraton. Udeležili smo se ga tudi pridni tekači in tekačice iz TKA in se preizkusili v teku na 10, 21 in42 km.

Ljubljana je bila že zgodaj zjutraj polna tekačev, navijačev, reporterjev in drugih športnih navdušencev. Medtem ko so tekači na 10 km že zaključili svojo tekaško preizkušnjo, smo tisti, prijavljeni na 21 in42 km počasi prihajali na Trg republike, kjer je bil servisni del prireditve. Okrog 10h dopoldne je bil center Ljubljane poln tekačev, ki so se ogrevali in raztezali, iz zvočnikov pa so odmevala še zadnja navodila pred startom. Sledil je odhod na startne cone, ki so potekale od Kongresnega trga pa vse do podhoda Ajdovščina. Ob celotni Slovenski cesti se je ob ograji trlo navijačev, tekači pa smo, nabiti z energijo na svojih mestih nestrpno pričakovali start.  Tik pred startom je za fantastično vzdušje tudi letos poskrbela skupina Stroj Machine. Ob njihovi tolkaški spremljavi se je nepregledna kača tekačev končno premaknila in se zlila po ljubljanskih ulicah.

Po zavoju na Aškerčevi cesti so se navijači postopoma zredčili in tudi tekači smo bolj umirjeno in vsak s svojim tempom zagrizli v kilometre. Med tekom so organizatorji na vsakih 2,5 km priskrbeli za nas vodo, na vsakih 5 km pa tudi izotonične pijače, sadje, čokolado (ta je povsod izginila prva) in celo stranišča. Pri prvih postojankah se je ustavilo le nekaj tekačev, tiste zadnje okrepčevalne postaje pa so bile za vse toliko težje pričakovane. Najtežji, a hkrati tudi najlepši so bili zadnji kilometri, ko se je število navdušenih navijačev spet povečalo, spremljala pa nas je celo godba na pihala. Tekači na 21km smo tek zaključili na Kongresnem trgu, tekači na 42 km pa so nadaljevali pot naprej, saj jih je čakal še en krog.

Ne glede na pretečeno razdaljo smo vsi tekači TKA zadovoljni s svojimi rezultati, nekateri izkušeni so izboljšali svoj lanski čas, drugi smo proslavili šele svoj prvi uspeh, vsi pa smo preživeli čudovit in nepozaben športni dan!

Zapisala: Nejka Curk

Več fotografij pa tukaj: GALERIJA

Nazaj na novice