Kolesarstvo

Share Button

NOVO: Jesenski in zimski treningi – spinning

V sodelovanju z Zavodom za šport Ajdovščina pripravljamo skupinsko vadbo na kolesih v dvorani. Namenjena je tako moškim kot ženskam in je primerna za rekreativce vseh starosti, pa tudi za vrhunske športnike. Pri vadbi, ki poteka v trim kabinetu športnega centra Ajdovščina, si vsak vadeči lahko prilagodi obremenitev glede na trenutno stanje fizične pripravljenosti.  Več o vadbi 

 Treningi kolesarjenja

Treningi kolesarjenja so namenjeni vsem kategorijam kolesarjev: začetnikom popolnoma brez izkušenj, kolesarjem, ki so doslej že pridno nabirali kilometre, pa še nimajo ali morda tudi že imajo izkušnje z večjih kolesarskih prireditev, triatloncem vseh kategorij.

Preberite si kaj je pomembno, kako poteka vadba in kako so organizirani treningi.

Kaj je pomembno?

Osnovna oprema – cestno dirkalno kolo ali gorsko kolo, kolesarska čelada. Pomembno je imeti tudi veliko dobre volje ter pripravljenosti vložiti nekaj truda za kasnejše kolesarske užitke. Kolesarili bomo v skupinah, ki bodo organizirane čimbolj homogeno tako, da bo dolžina in zahtevnost kolesarjenja prilagojena sposobnostim in ambicijam vsakega posameznika.

 (program za leto 2014 še v pripravi)

Kako poteka vadba?

Z vadbo bomo pričeli v marcu 2013 in bo potekala vse do konca septembra 2013. Zbiramo se letališču Ajd.., ki je izjemno izhodišče za najrazličnejše kolesarske ture , … Možno je organizirati najrazličnejše ravninske, kot tudi zahtevnejše ture z vzponi in daljše ture na dokaj lepih in ne preveč prometnih asfaltiranih cestah. Treningi trajajo do dve uri, kasneje pa jih bomo glede na daljšanje dneva in boljšo pripravljenost tudi podaljševali. Namenjeni bodo predvsem pridobivanju osnovne dolgotrajne kolesarske vzdržljivosti, za manj izkušene tudi spoznavanju osnovnih zakonitosti kolesarjenja v strnjeni skupini in kasneje tudi izboljševanju tehnike in taktike kolesarske vožnje v skupini, vzponih in spustih.

 

Treningi so organizirani na sledeč način:

2. Vsako nedeljo se zberemo na podlagi prej dogovorjene ure in lokacije.
Ture trajajo od 2 do 4 ure.

3. Za sladokusce bomo organizirali večdnevno kolesarjenje, kjer zbiramo predvsem slikovite ture z veliko vzponi in vožnjo preko znanih Alpskih prelazov. Vaši predlogi o najprimernejšem terminu, trajanju in predvsem o trasi so nadvse dobrodošli in nam bodo v veliko pomoč pri organizaciji. O izbranem datumu in trasi izleta boste pravočasno obveščeni.

 

Vadnine ni!

Vsi, ki se boste udeleževali treningov, ste se dolžni pred pričetkom včlaniti v TKA. Letna članarina znaša 10€.

Tisti manj izkušeni ste še posebej vabljeni. Vadba bo prilagojena pripravljenosti in sposobnostim prav vsakemu izmed vas.

Na razpolago smo vam:

Naslov: Na Trati 4, 5270 Ajdovščina

Tel: 041377446 Uroš

Email: 3atlon.klub@gmail.com