Share Button

S .  marcem 2014 ponovno začenjamo priprave na majski tek 2014. Priprave bodo potekale ob torkih in četrtkih ob 16:30 z zbornim mestom pred Športnim centrom Ajdovščina. Ker je najbolj pomembno, da boste pri teku uživali se morate primerno pripraviti. Za vse tiste, ki se nam boste letos pridružili, nekaj informacij o tem, kako bodo potekale priprave.

  • Skupine bodo prilagojene popolnim začetnikom, naprednejšim ter vrhunskim tekačem,
  • Vadeči bodo v skupine razdeljeni po njihovih tekaških sposobnostih,
  • Vsak vadeči dobi informacije o optimalni prehrani športnika rekreativca,
  • Poskrbeli bomo za sproščeno vzdušje, vrhunsko tekaško doživetje, ter optimalen trening.

Priprave na Majski tek so namenjene vsem, ki želite pričeti s tekom ali pa samo izpopolniti svojo tehniko in pripravljenost. Vadba bo potekala v treh skupinah s tremi vaditelji.  Delo v skupini in z naprej predvidenimi termini je prijetna in stimulativna. Vaditelji bodo poskrbeli za optimalno obremenitev, dajali navodila ter opozarjali na napake. Razporeditev v skupine bo fleksibilna ter bo omogačala prehajanje  navzgor ali navzdol glede na zahtevnost ali dnevno počutje. Priprave so namenjene vsem polnoletnim osebam in so brezplačne. Trajanje priprav je 11 tednov.

Prva skupina. (Branko Lavrenčič) Predstavljajo jo začetniki. To so lahko posamezniki (posameznice) , ki že dolgo ali nikoli niso tekli ali tekači, ki pričenjajo ponovno teči po daljši prekinitvi. Trening bo tako prilagojen najmanj sposobnim. Spoznavali bomo vaje segrevanja in ohlajanja ter tekaško abecedo. Tek bomo pričeli s krajšimi razdalajmi in vmesno hojo. Spoznali bomo osnove teka in pravilnega dihanja. Cilj je preteči krog Ajdovskega polja – 5 km.

 Druga skupina. (Teja Bajc) To so tekači in tekačice, ki že tečejo in so sposobni preteči 5 – 10 km v zmernem tempu (vmes tudi malo hoje). Poudarek bo na odpravljanju napak ter pridobivanju hitrosti in vzdržljivosti. Cilj je, da bi bili po da bi bili po končanih pripravah sposobni preteči razdaljo 10 km v zmernem tempu. Najboljši iz te skupine bi se udeležili tudi Majskega teka.

Tretja skupina (Uroš Medvedec)  Skupino sestavljajo tekačice in tekači, ki se bodo pripravljali na Majski tek in so že sedaj sposobni preteči 10 km ali več. Cilj te skupine je napredovati. Majski tek je dolg 11 km in pretekli naj bi ga v dobri uri ali manj.

Prijave sprejemamo do petka 28 februarja.  Prijave zbira Zavod za šport Ajdovščina. Prijavite se lahko tukaj

Nazaj na novice