Share Button

In smo šli – naravnost do Debelega Rtiča, še posebno med mladimi športniki priljubljenega slovenskega obmorskega letovišča. Prvi majski teden nas je tam pričakalo toplo sonce, prijetne temperature, cvetoča narava in vselej privlačen vonj morja. Dogajanje je bilo namreč v znamenju plavanja, kolesarjenja in teka. Treh priljubljenih športnih disciplin, združenih, torej triatlona.

Triatlonski kamp je organizirala ekipa SCR Triathlon. Glavna trenerja sta bila Peter Harnold in Uroš Seme, oba že z izkušnjami Ironmana, plavalni trener je bil naš nekdanji odlični plavalec Blaž Medvešek. Gost kampa pa je bil naš najboljši triatlonec David Pleše. Poudarek naših štiridnevnih priprav je bil na plavalnem delu. Triatlonci smo se osredotočili na tehniko plavanja. Člani kampa smo trenirali skupaj z izkušenimi triatlonci in tako pridobili vrsto novih izkušenj ter spletli pristne prijateljske vezi.

Glavni namen kampa na Debelem Rtiču je bilo opraviti čim več kakovostnega treninga. To nam je tudi uspelo – imeli smo le en dan slabega vremena, sicer pa smo imeli odlične možnosti za vadbo. Priprave so bile namenjene tako aktivnim tekmovalcem kot tudi tistim, ki se s triatlonom ukvarjamo rekreativno oziroma ljubiteljsko.

Vaja dela mojstra, zato nam ni bilo ob 6.30 uri težko vstati. Še pred zajtrkom smo v hotelskem bazenu začeli plavalne treninge. Sledil je krepčilen jutranji obrok, zatem pa na kolo ali pa tek. Tudi dve ali tri ure kolesarjenja so minile hitreje kot običajno, še posebej takrat, ko je bilo potrebno ujeti kosilo. Popoldanske urice smo izkoristili za druženje, klepet in počitek pred novim treningom. Ja, prav ste prebrali – trenirali smo trikrat na dan, popoldnevi so bili namenjeni teku. Opravili smo pet do šest ur kakovostnega treninga na dan.

In kar je najpomembneje: priprave so minile v prijetnem in sproščenem vzdušju, triatlonci smo okrepili tovariški duh na treningih in med seboj navezali pristne prijateljske stike. Prav zaradi teh bo ukvarjanje z vse bolj privlačnejšo in vse bolj množično športno disciplino še prijetnejše.

 Športni pozdrav,

Uroš Medvedec

 

IMG_2785 IMG_2806 IMG_2808 IMG_2810
Nazaj na novice