O Klubu

Triatlon klub Ajdovščina

Zakaj triatlon?

Triatlon se prebija v prve vrste vzdržljivostnih športov. Zanimiva spoznanja in ugotovite o pomenu triatlona, njegovi prisotnosti tako med odraslimi kot mladimi športniki, so privedla do odločitve: Ustanovili bomo klub! z željo, da vsem zainteresiranim prinesemo nove in zanimive načine treningov, novice in tematike s področja triatlona.


Jeseni 2012 smo pričeli sestavljati zametke kluba. In začelo se je, priprave so stekle.

Namen kluba

  • predstaviti triatlon, tako iz teoretičnega kot tudi praktičnega vidika.
  • vzpodbujati in organizirati aktivnost organizirane vadbe triatlona in sicer:
    • s popularizacijo triatlona med mladimi,
    • z razvijanjem karakternih vrlin članstva, kot so ustvarjalni polet, občutek za delo v skupnosti, disciplina, samokritičnost, točnost, tovarištvo in skromnost,
  • skrb za množično športno rekreacijo in popularizacijo športa med krajani, predvsem med mladimi ter vključevanje v članstvo,
  • skrb za kvalitetno pripravo športnikov, ki tekmujejo,
  • vzgoja vrhunskih tekmovalcev in doseganje odmevnih športnih rezultatov v slovenskem in mednarodnem prostoru,
  • vzgoja članstva v duhu fair playa ter v ljubezni do domovine.

Klub je bil ustanovljen konec januarja 2013. Ustanovni člani kluba so Igor Sever, Maj Blatnik in Uroš Medvedec.


Kako se nam lahko pridružiš?

Če razmišljaš, da bi stopil v svet triatlona, imaš nedvomno veliko vprašanj in v resnici je treba veliko vedeti, preden prvič nastopiš. Zato ti bomo poskušali olajšati delo. Postani član Triatlon kluba Ajdovščina. Pokazali ti bomo kakšna združba športnih disciplin je triatlon in spregovorili o njegovi zahtevnosti.


Dočakali smo težko pričakovani trenutek, ko bodo lahko tudi naši otroci organizirano in strokovno vadili triatlon. Projekt ŠOLA TRIATLONA za otroke pokriva praznino v športni ponudbi Vipavske doline in zato smo prepričani, da nam bo skupaj uspelo. Naš cilj je v par letih postaviti v dolini kompleten program vadbe za otroke vseh starosti. Začeli bomo z otroci prve, druge in tretje triade OŠ. V začetku bo v ospredju spoznavanje s posameznimi disciplinami triatlona, zdrava, zabavna in starosti otrok primerna rekreacija. Pridruži se nam, da skupaj damo triatlonu v Vipavski dolini mesto, ki si ga zasluži.


Ekipa Triatlon kluba Ajdovščina